Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@13:36:08 GMT

بهترین بانک برای دریافت وام بدون ضامن کدام است؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۴۹۸۶

بهترین بانک برای دریافت وام بدون ضامن کدام است؟

فرارو- پرداخت وام بدون ضامن از ابتدای بهمن سال پیش با بخشنامه دولت در دستور کار قرار گرفت و پس از گذشت شش ماه، آمار‌ها می‌گویند روی هم‌رفته رقم ۱۵ هزار و ۹۳۱ میلیارد و ۶۳۲ میلیون تومان تسهیلات توسط بانک‌ها به متقاضیان پرداخت شده است. اگر عدد را گرد کنیم به ۱۶ هزار میلیارد تومان می‌رسیم. در گزارشی که وزارت اقتصاد منتشر کرده، آمده تعداد متقاضیانی که موفق به دریافت وام بدون ضامن شده‌اند، تا پایان تیرماه ۴۵۷ هزار و ۴۴۸ نفر است؛ بنابراین با یک جمع و تفریق ساده می‌توان نتیجه گرفت در شش‌ماه گذشته به‌طور میانگین به هر متقاضی ۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وام بدون ضامن پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌های فرارو نشان می‌دهد، بانک سپه بیشترین تعداد تسهیلات و بالاترین رقم کلی را در کارنامه خود ثبت کرده است، اما رکورد متوسط پرداخت وام بدون ضامن با عدد ۹۵ میلیون و ۱۷۲ هزار تومان به بانک صنعت و معدن تعلق دارد. مرور گزارش وزارت اقتصاد، می‌تواند جزییات نسبتا دقیقی از عملکرد بانک‌ها در پرداخت وام بدون ضامن را نمایش دهد.

وام بدون ضامن؛ بررسی روند کلی پرداخت تسهیلات

پرداخت وام بدون ضامن، زمستان سال ۱۴۰۰ به مدیران ۱۳ بانک دولتی تکلیف شد. در بخشنامه آمده، بانک‌ها موظف هستند با متقاضیان دریافت تسهیلات بانکی که رقمی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان مطالبه می‌کنند، راه بیایند، سخت‌گیری‌های مرسوم را کنار بگذارند و نهایت مساعدت و همراهی را داشته باشند. متقاضیان دریافت تسهیلات بانکی قبل این بخشنامه، به‌طور معمول برای رقم‌های تا سقف ۵۰ میلیون تومان باید دو ضامن معرفی می‌کردند و اگر حدود ۱۰۰ میلیون تومان وام می‌خواستند، در مواقعی حتی ناچار به معرفی سه ضامن می‌شدند. زمستان پارسال بخشنامه پرداخت وام بدون ضامن، به ۱۳ بانک دولتی شامل بانک سپه، تجارت، رفاه کارگران، بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، ملی، صادرات، ملت، پست بانک، کشاورزی، مسکن، صنعت و معدن، توسعه تعاون و توسعه صادرات رسید تا طبق دستور وزرات اقتصاد، پرداخت تسهیلات خرد تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان بدون نیاز به معرفی ضامن و تنها با اتکا به سامانه اعتبارسنجی وام بدون ضامن انجام شود. نگاهی به آمار‌های ارائه شده نشان می‌دهد از ابتدای بهمن تا اسفند ۱۴۰۰، تعداد ۲۰۳ هزار و ۳۲۰ فقره وام بدون ضامن پرداخت شده است. این عدد در پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ به حدود ۳۱۵ هزار فقره رسید و نهایتا پس از گذشت شش ماه، آمار‌ها از پرداخت ۴۷۵ هزار و ۴۴۷ فقره وام بدون ضامن تا پایان تیرماه امسال حکایت دارند که می‌شود تقریبا ماهی ۸۰ هزار نفر. با تقسیم رقم ۱۵ هزار و ۹۳۱ میلیارد و ۶۳۲ میلیون تومان پرداخت شده بر تعداد دریافت‌کنندگان هم می‌توان نتیجه گرفت، ظرف شش ماه گذشته به هر متقاضی ۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وام بدون ضامن پرداخت شده است. حالا باید برویم سر اصل مطلب و ببینیم کدام بانک در بحث پرداخت تسهیلات بدون ضامن عملکرد بهتری از خود به جا گذاشته است.

بیشتر بدانید | وام بدون ضامن، مختص پرداخت تسهیلات خرد است. اگر متقاضی دریافت رقمی زیر ۱۰۰ میلیون تومان باشید، می‌توانید شانس خود را در ۱۳ بانک دولتی امتحان کنید، چون آن‌ها از طرف رئیس‌جمهور و وزارت اقتصاد مکلف به پرداخت این تسهیلات هستند. صلاحیت افراد توسط سامانه اعتبارسنجی وام بدون ضامن و با توجه به عملکرد مالی و بانکی خودشان در سال‌های گذشته تعیین می‌شود

وام بدون ضامن؛ مقایسه عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات

آمار‌ها می‌گویند پس از شش‌ماه، رقم ۱۵ هزار و ۹۳۱ میلیارد و ۶۳۲ میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده

وام بدون ضامن ظرف شش ماه گذشته باعث برکناری چند مدیربانکی شده است. در خبر‌ها آمده آن‌ها به‌دلیل بی‌توجهی و کوتاهی در مورد دستورالعمل از کار برکنار شده‌اند. نگاهی به جدول پرداخت وام بدون ضامن تا پایان تیرماه عملکرد ۱۲ بانک دولتی را شفاف می‌کند و تنها از بانک توسعه صادرات نامی به‌چشم نمی‌خورد. بانک سپه با پرداخت ۱۹۵ هزار و ۹۷۷ فقره وام بدون ضامن در صدر جدول قرار گرفته. این بانک در شش ماه گذشته پنج هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان وام بدون ضامن پرداخت کرده که سهم ۳۳.۷ درصدی از کل این تسهیلات را برایش به ارمغان می‌آورد، اما افرادی که موفق به دریافت وام بدون ضامن از بانک سپه می‌شوند، به‌طور میانگین نفری ۲۷ میلیون و ۴۵۵ هزار تومان دست‌شان را می‌گیرد. در حالی که میانگین رقم پرداخت وام بدون ضامن در بانک تجارت به ۶۷ میلیون و ۶۵۷ هزار تومان می‌رسد. بانک تجارت به تعداد افراد کمتری تسهیلات پرداخت کرده و رقم کلی پرداخت شده در قالب بخشنامه وام بدون ضامن آن در مقایسه با بانک سپه، تقریبا نصف است.

رتبه سوم پرداخت وام بدون ضامن به بانک رفاه کارگران می‌رسد. این بانک در شش ماه گذشته ۷۱ هزار و ۶۷۴ فقره تسهیلات با رقم کلی یک هزار و ۶۶۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان پرداخت کرده که میانگین پرداختی ۲۳ میلیون و ۲۲۸ هراذ تومان را ثبت می‌کند. بانک قرض‌الحسنه مهر ایران دو هزار و ۲۸۲ میلیارد تومان پول را در قالب ۹۳ هزار فقره تسهیلات پرداخت کرده است. هر متقاضی در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، به‌طور متوسط ۲۴ میلیون و ۵۳۱ هزار تومان وام بدون ضامن دریافت کرده است. متوسط پرداختی تسهیلات در بانک ملی به عدد ۶۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد، چون این بانک دو هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان را بین ۳۶ هزار و ۲۱۴ نفر تقسیم کرده است.

سامانه شمس بانک صادرات به پرداخت وام بدون ضامن اختصاص دارد. این سامانه تا پایان تیر ماه ۱۴۰۱، کمک کرده رقم ۶۰۸ میلیارد و ۴۳۵ میلیون تومان در قالب ۱۰ هزار و ۳۴۰ فقره تسهیلات به‌دست متقاضیان برسد که معادل ۵۸ میلیون و ۸۴۳ هزار تومان برای هر نفر است.

متوسط رقم تسهیلات پرداخت شده در قالب وام بدون ضامن در بانک‌های ملت، پست بانک به‌ترتیب ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۳۹ میلیون تومان است. هر کدام این بانک‌ها در شش ماه گذشته به ۱۰ هزار و ۳۸۱ نفر و ۱۴ هزار و ۲۱۳ نفر وام بدون ضامن پرداخت کرده‌اند. مدیران بانک کشاورزی در شش ماه گذشته با پرداخت وام بدون ضامن به ۹۸۹ نفر موافقت کرده‌اند در عوض متوسط رقم پرداخت شده در این بانک به عدد ۵۱ میلیون تومان می‌رسد. کمترین تعداد موافقت با پرداخت وام بدون ضامن را در بانک صنعت و معدن شاهد هستیم. تنها ۵۸ متقاضی موفق شده‌اند رضایت مدیران این بانک را نسبت به پرداخت تسهیلات بدون ضامن جلب کنند. رقم پرداخت شده به این افراد پنج میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان است که به‌طور متوسط می‌شود نفری ۹۵ میلیون و ۱۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان.

بررسی عملکرد شش ماهه بانک‌ها در پرداخت وام بدون ضامن
نام بانک تعداد تسهیلات (فقره) رقم کل تسهیلات (تومان)  سهم از کل تسهیلات متوسط رقم پرداختی (تومان)
سپه ۱۹۵ هزار و ۹۷۷  پنج هزار و ۳۸۰ میلیارد ۳۳.۷ درصد ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار
تجارت ۳۹ هزار و ۲۰۲ دو هزار و ۶۵۲ میلیارد ۱۶.۶ درصد ۶۷ میلیون و ۶۰۰ هزار
رفاه کارگران ۷۱ هزار و ۷۶۴ یک هزار و ۶۶۵ میلیارد ۱۰.۴ درصد ۲۳ میلیون و ۲۰۰ هزار
قرض‌الحسنه مهر ایران ۹۳ هزار و ۲۲ دو هزار و ۲۸۲ میلیارد ۱۴.۳ درصد ۲۴ ملیون و ۵۰۰ هزار
ملی ۳۶ هزار و ۲۱۴ دو هزار و ۱۹۱ میلیارد ۱۳.۷ درصد ۶۰ میلیون و ۵۰۰ هزار
صادرات ۱۰ هزار و ۳۴۰ ۶۰۸ میلیارد و ۴۳۵ میلیون ۳.۸ درصد ۵۸ میلیون و ۸۰۰ هزار
ملت ۱۰ هزار و ۳۸۱ ۳۰۶ میلیارد و ۴۵۸ میلیون ۱.۲ درصد ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار
پست بانک ۱۳ هزار و ۲۱۳ ۵۱۵ میلیارد و ۸۳۰ میلیون  ۳.۲ درصد ۳۹ میلیون و ۴۰ هزار
کشاورزی ۹۸۹ ۵۰ میلیارد و ۶۴۳ میلیون سه‌دهم درصد  ۵۱ میلیون و ۲۰۰ هزار
مسکن سه هزار و ۴۹۶ ۲۲۹ میلیارد و ۳۰۹ میلیون ۱.۴ درصد ۶۵ میلیون و ۶۰۰ هزار
صنعت و معدن ۵۸  پنج میلیارد و ۵۲۰ میلیون سه‌صدم درصد ۹۵ میلیون و ۲۰۰ هزار
توسعه تعاون ۸۸۲ ۴۵ میلیارد و ۱۹۷ میلیون دو‌دهم درصد ۵۱ میلیون و ۲۵۰ هزار

منبع: فرارو

کلیدواژه: وام بدون ضامن میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وام بدون ضامن پرداخت قرض الحسنه مهر ایران پرداخت وام بدون ضامن تومان وام بدون ضامن ۱۰۰ میلیون تومان وام بدون ضامن تسهیلات پرداخت پرداخت تسهیلات شش ماه گذشته پرداخت شده میلیارد تومان هزار تومان پرداخت کرده صنعت و معدن بانک دولتی رقم پرداخت بانک ها دو هزار ۱۰ هزار بانک سپه تا پایان بانک دو آمار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۴۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن

 روز گذشته آمار جدیدی از عملکرد بانک‌ها برای مشارکت در قانون جهش تولید مسکن تا پایان فروردین سال 1403 منتشر شد.

به گزارش تجارت نیوز، این آمارها نشان می‌دهد عملکرد بانک‌ها در زمینه پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن، همچنان مانند گذشته تعریف چندانی ندارد و این‌ نهادها هنوز از پرداخت وام‌های مربوط به این بخش امتناع می‌کنند.

بر این اساس از بین 26 بانک عامل، عملکرد 18 بانک در این بخش صفر بوده است. بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که تا انتهای فروردین 1403، در مجموع 657 هزار و 596 میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

چرا بانک وام مسکن نمی‌دهند؟

تسهیلات بخش مسکن از نرخ سود بالایی برخوردار نیست و همچنین بازپرداخت آنها نیز نسبت به باقی وام‌ها، مدت بیشتری دارد. به این ترتیب سرمایه‌ای که در قالب وام مسکن از این بانک‌ها خارج می‌شود، بازگشت کوتاه‌مدت یا حتی میان‌مدت ندارد.

این در حالی‌ست که این نهادها هم‌اکنون نیز دچار ناترازی هستند و دولت بدون آن که خود قدمی در این عرصه بردارد، مدام سقف پرداخت تسهیلات را افزایش می‌دهد یا وام تکلیفی جدیدی برای بانک‌ها تعیین می‌کند.

بنابراین بانک‌ها ترجیح می‌دهند به‌جای درگیر کردن سرمایه خود در این زمینه که آورده زیادی برای آنها ندارد، در پروژه‌هایی شراکت داشته باشند که بتواند به ناترازی آنها کمک کند.

بانک ها چقدر وام مسکن پرداخت کردند؟

عملکرد بانک مسکن در مشارکت نهضت ملی مسکن در این مقطع، 581.526 میلیارد ریال، بانک سپه 19.384 میلیارد ریال، بانک ملی 13.878 میلیارد ریال، تجارت، 11.898 میلیارد ریال، ملت 28.625 میلیارد ریال، صادرات 15 میلیارد ریال، صنعت و معدن 750 میلیارد ریال و توسعه صادرات ایران 1.520 میلیارد ریال بوده است.

عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردشگری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن بر اساس آمار مذکور تقریبا صفر بوده است.

پیامدهای امتناع بانک‌ها از پرداخت وام نهضت ملی مسکن

نهضت ملی مسکن از پایه‌ای‌ترین شعارهایی بود که دولت سیزدهم با آن روی کار آمد. اما از همان ابتدا مشخص شد اجرایی شدن این پروژه با شرایط و منابع کشور همخوانی ندارد و موانع یکی پس از دیگری بر سر راه ساخت واحدها قرار گرفت.

یکی از اصلی‌ترین این موانع، امتناع بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مربوط به این بخش است. مردمی که آخرین امید آنها برای خانه‌دار شدن پروژه‌های دولتی است، اکنون از دریافت وام‌های مربوط به این بخش نیز ناتوان هستند و دولت هر روز بیش از پیش به آنها برای واریز آورده فشار وارد می‌کند.

اداره راه و شهرسازی استان تهران چند روز پیش پیامکی به متقاضیان نهضت ملی مسکن ارسال کرده است. بر اساس این پیامک، افراد باید تا 31 اردیبهشت آورده خود را به 180 میلیون تومان افزایش دهند.

پیامک قبلی وزارت راه و شهرسازی اواخر سال گذشته برای متقاضیان ارسال شده است. این در حالی‌ است که گفته‌های ابتدایی این وزارتخانه نشان می‌دهد، آورده مربوط به پروژه نهضت ملی مسکن باید در بازه‌های چهارماهه و هر بار 40 میلیون تومان واریز شود.

بنابراین در شرایطی که توان اقتصادی مردم پاسخگوی خرید و ساخت خانه نیست و هر بار مانعی جدید بر سر راه آنها برای شرکت در پروژه نهضت نهضت ملی مسکن وجود دارد، چگونه می‌توان به خانه‌دار شدن امید داشت؟

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات
  • بانک‌ها برنامه‌های خود برای تحقق شعار سال را ارائه کنند
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها